Timothy Shoup
SENIOR ADVISOR & FUTURIST
+45 31 71 17 49

Introduktion

Timothy Shoup er seniorrådgiver og fremtidsforsker med baggrund i investeringsbankvirksomhed, selskabsfinansiering og strategisk planlægning på tværs af en bred vifte af sektorer.

Ved Instituttet for Fremtidsforskning tilbyder han strategisk rådgivning til virksomheder, institutioner og regeringer på globalt niveau i områder som langsigtet strategisk planlægning, scenarieprocesser, teknologisk disruption, geopolitisk udvikling og vurdering af emergente risici.

Timothy mener at det, grundet accelererende forandringer og voksende usikkerhed, bliver vanskeligere for organisationer at foregribe, hvad der venter lige om hjørnet. Fremskrivninger og traditionelle strategiprocesser giver ofte ringe mening i en ustabil verden udfordret af geopolitisk ustabilitet, emergente teknologiplatforme og en dynamisk og kompleks verdensøkonomi under radikal forandring. Han er fortaler for at "vende strategiprocessen på hovedet" og engagere sig direkte med fremtidige usikkerheder og dermed planlægge efter det, man ikke ved. Udvikling af organisatorisk smidighed, tilpasningsdygtighed og resiliens vil være nøglebegreber for at overleve og trives i det 21. århundrede.

Professionelt Resumé

Uddannelse:
  • MTS i Philosophy, Theology & Ethics fra Boston University
  • BA i Psychology, Sociology & Anthropology fra Samford University
Tidligere erfaring:
  • 2015-2017: Senior Economist, Strategy – Maersk Group
  • 2014-2015: Financial Planning & Analysis – Maersk Group
  • 2000-2007: Associate & Financial Analyst, Houlihan Lokey

Timothy har tidligere arbejdet som seniorøkonom i afdelingen for virksomhedsudvikling i Maersk Group, hvor han havde ansvaret for data-baseret research i makroøkonomiske tendenser og brancherelevante trends såvel som at analysere og komme med anbefalinger om investeringer, kapitalallokering, M&A og optimering af den økonomiske præstation af en offshore-drilling portefølje til en værdi af USD 8 mia.

Han begyndte sin karriere i Los Angeles-afdelingen af investeringsbanken Houlihan Lokey, hvor han var medlem af flere rådgivningsgrupper med fokus på teknologi, medier, telecom, sport og underholdning. Timothy havde ansvaret for at rådgive topledelsen, bestyrelsen og særlige komiteer, private equity-fonde, hedgefonde og institutionelle investorer om diverse virksomhedsfinansieringstransaktioner med en samlet værdi af USD 50 mia., herunder fusioner og overtagelser på salgssiden, gearede buyouts og værdipapirer og rådgivning i porteføljer.

Fun Fact om Timothy

Timothy tog i 2007, efter næsten 8 år i en investeringsbank, orlov fra sin karriere for at rejse rundt i verden. Han endte med at rejse alene med sin rygsæk i næsten fem år på tværs af all syv kontinenter og har efterhånden besøgt mere end 100 lande, oversøiske territorier og afsidesliggende øgrupper.

På sin færden mødte han en dansk pige - i en bus, i midten af ørkenen højt oppe i Altiplano, i en fjern afkrog af det sydlige Bolivia. Kort fortalt kom det til at betyde, at han flyttede permanent til København i 2012.