Nicklas Larsen

Facilitator og keynote-foredragsholder om fremtidsfærdigheder.

Eksempler på Keynotes

  • Dekoloniser, demokratiser og deltag: Perspektiver på fremtidsforståelse
  • Omfavn usikkerhed, forbedr beslutningstagning og demokratiser morgendagen
  • Fremtidsforskning og den kunstmæssige og kreative praksis
  • Spekulative fremtider: Hvor er indgangsvinklerne for offentlige forestillinger om fremtiden?
  • Hvordan forholder vi os til fremtidige generationer og intergenerationel ligestilling

Om Nicklas

Nicklas arbejder med at kultivere forestillingsevnen hos individer og organisationer gennem fremtider og fremsyn. Han holder foredrag om, underviser i og rådgiver omkring fremtidstænkning med målet om at demokratisere fremtidsfærdigheder gennem kunst, kultur og uddannelse.

Han er for nylig blevet udpeget til seniorkurator for UNESCO’s Futures Literacy Summit, og han har været SteerCo-medlem for Futures Oriented Museum Synergies-netværket, der organiseres af Museum of Tomorrow International. Som det danske sammenholdspunkt i UNESCO’s Global Futures Literacy Network arbejder Nicklas på at etablere den danske UNESCO Chair i Anticipatory Leadership and Futures Capabilities sammen med Aarhus Universitet som den regionale platform til fremtidsfærdigheder og forestillingspraksisser. Derudover fungerer han som uddannelsesansvarlig i den nye Tech the Future hub og har integreret fremtidsforskning i en lang række pensummer på tværs af kunst, design og virksomhedsdomæner i Danmark.

Nicklas står bag interviewserien, “Applied Futurism", hvor han udforsker fremtiden som en kilde til håb, social innovation og bæredygtig udvikling sammen med pionererne på det område. Han står også bag forskningsprojektet, ‘Futures shaping art – Art shaping futures’ og ‘Using the Future - Embracing Uncertainty, Improving Decision-Making and Democratising Tomorrow’.

Baggrund

Nicklas har været i fremtidsforskningsbranchen og har praktiseret strategisk fremsyn på stor skala samt tankelederskabsprojektet i næsten 10 år. Dette medfører, at hans portefølje spænder fra fremtider for detailhandel (IKEA) til 'public service broadcasting' (NRK + DR), koalitionsbygning for at sikre en bæredygtig sundhedsdagsorden i Norden (Nordic Health 2030) og i Canada (Canada Health 2030), katastrofale og eksistentielle risici (OECD GFC) samt kunst og teknologi som drivkræfter, der gør det muligt at forestille sig forskellige fremtider (ARKEN MOMA), for at nævne nogle få.

Interesseret i et foredrag med Nicklas?

Udfyld formularen forneden og bliv kontaktet af os.

Foredragsansvarlig