Simon Fuglsang Østergaard

Rådgiver klienter gennem scenarieplanlægning, trendanalyse og bredt strategisk fremsyn.

Eksempler på Keynotes

  • At bruge fremtiden
  • Anvendt strategisk fremsyn - Tag fremtidsstudier med ind i strategi
  • Gentænkning af videregående uddannelser - Strukturel transformation på horisonten

Om Simon

Simon har været en del af Instituttet siden 2016 og har ledet og deltaget i mange rådgivningsprojekter, der har udforsket langsigtede strategiske konsekvenser gennem scenarieplanlægning, trendanalyse og bredt strategisk fremsyn. Han har arbejdet med højtstående nationale såvel som internationale kunder og interessenter på tværs af firmaer og samfund og har hjulpet organisationer med at udfordre forældede overbevisninger og fejlagtige antagelser om fremtiden.

Simon arbejder til daglig intensivt med at udforske, hvordan forskydninger i teknologi, demografi og menneskers adfærd frembringer kritiske usikkerheder for samtlige samfund og virksomheder. Simon har også arbejdet ekstensivt med at udforske, hvordan formålet med og karakteren af videregående uddannelse kommer til at ændre sig markant for at imødekomme store teknologiske og demografiske forskydninger i samfund og arbejdsmarkeder i det 21. århundredes digitale økonomi. Derudover har Simon i de seneste år udviklet og faciliteret kurset, "Anvendt strategisk fremsyn - Tag fremtidsstudier med ind i strategi".

Baggrund

Simon har været en del af Instituttet siden 2016 og har en akademisk baggrund fra Aarhus Universitet (Aarhus School of Business & Social Sciences). Simon arbejdede for Teknologisk Institut, inden han kom til Instituttet for Fremtidsforskning.

Interesseret i et foredrag med Simon?

Udfyld formularen forneden og bliv kontaktet af os.

Foredragsansvarlig